Μυρτώ ΠαπαδοπούλουΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Αποφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Ν. Κονταξάκη και μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff . Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αφρικανικού χορού, φωνητικής, commedia del ' arte , flamenco , μουσικού θεάτρου και capoeira .

A πό το 1997 συμμετέχει σε ομάδες θεάτρου (ΟΜΜΑ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΗΕ LIX THEATRE και ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΟΥ) και έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις χορού, σε θεατρικά δρώμενα και παραστάσεις θεάτρου δρόμου, σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1998 διδάσκει χορό σε ιδιωτικές σχολές και επιμελείται της κίνησης σε παραστάσεις για παιδιά.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με : την Α. Τσομπανακη - ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, 20000 Λεύγες κάτω από τη θάλασσα. και θέατρο Παραμυθίας, Domino Crime , τον Α. Λιακόπουλο στο έργο του Α. Καραγιάννη Μαμά Έρχομαι (θέατρα : Παραμυθίας, Ποταμίτης και Σοφούλη) και με τον Γ. Κοντοπόδη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ποταμίτης από το 2005. Επίσης συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Ρέντη στην επιθεώρηση Από του Ρέντη έρχομαι, το θεατρικό εργαστήρι Πάργας Η ΑΥΛΑΙΑ, Η Κυρία που δεν έφυγε & άλλες ευτράπελες ιστορίες, σε σκην. Β. Παπαδημητράκη. Άλλες συνεργασίες : με το συγκρότημα MUZICA στη μουσικοεκπαιδευτική παράσταση Οι Περιπέτειες Του Μακρυνούρη. Κινησιολογία στην ταινία μικρού μήκους της Δ. Βάντζου Δήμητρα & Περσεφόνη. Χορογραφία στις παραστάσεις της ομάδας χορού ΑΔΡΑΧΤΙ, Χορεύουμε;!, Καρυοθραύστης, Καθοδόν..

Από το 2006 εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σε σχολεία & θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης με στόχο τα παιδιά να μάθουν αβίαστα μέσα από το παιχνίδι και το πείραμα.

Μέλος του Θεάτρου του παπουτσιού, έπαιξε στις παραστάσεις Ο Ζαχαράκης και Τα μάγια της πεταλούδας.